Friday, 16 March 2012

10 BENTUK HATI PADA MUKA BUMI DILIHAT DARI UDARA

Jom tengok 10 bentuk hati pada mukabumi yang dapat dilihat dari udara..


1. Pulau di Zadarski Kanal, Croatia




2. Jerman




 3. Jerman


 


4. Florida, AS 


 






5. Brazil 


 




6. Jerman 


 






7. Australia 


 






8. Polynesia 


 






9. New Caledonia 


 






10. Jerman 


 




Enjoyz.....











Monday, 12 March 2012

MANIA - 4 Hari 11 Jam 57 Minit To Go.......

Assalamualaikum.....

Salam pagi Isnin.... Minggu baru.. hari baru... tapi best sebab tengah syok menghitung hari untuk MANIA... Ada lagi 4 Hari 11 Jam 57 minit untuk bermulalanya sebuah rancangan pertandingan nyanyian yang menyenaraikan barisan artis terkenal bergandinagn dengan ikon-ikon penerbitan muzik tersohor. Sepanjang sepuluh minggu pertandingan ni, kita akan disajikan dengan hasil gandingan ikon terkenal dan ikon penerbitan muzik dalam satu pentas.


Dan pilihan hati ku sudah pastilah........jeng..jeng...jeng...



Untuk info lanjut, klik link ni http://www.mania.com.my/SelebritiMania/Hazama.aspx

Till next post... chawww... Kawwwtimmmmmmmm ;)

Thursday, 8 March 2012

08.03.2012 HARI WANITA SEDUNIA

8 Mac setiap tahun telah digazetkan sebagai Hari W.A.N.I.T.A. Sedunia sejak tahun 1910... Nak tau sejarah Hari Wanita Sedunia ni... Jom baca..

Ok, mulanya begini. Tanggal 8 Mac 1857 iaitu 153 tahun yang lalu, satu mogok besar-besaran telah di adakan oleh beratus wanita yang menjadi buruh di kilang kain dan pakaian di New York. Mereka melancarkan mogok kerana menentang kezaliman majikan dan masyarakat kapitalis yang mengekploitasi keringat dan tenaga dengan bayaran gaji yang amat rendah, masa kerja yang panjang serta keadaan suasana tempat kerja yang tidak berperi kemanusiaan. Lima puluh tahun kemudian di bulan Ogos 1910, Persatuan Wanita Sosialis Antarabangsa telah memilih tarih ini sebagai Hari Sambutan Wanita Sedunia. Pada tahun 1975 , Bangsa bangsa Bersatu mula merayakan 8 Mac sebagai sebagai Hari Wanita Sedunia.(sumber:Perutusan Wanita Sedunia).


video


Enjoyz k... ;)



Wednesday, 7 March 2012

Kawen...Kawen....Kawen....

K.A.W.E.N.....

Nak cerita pasal kawen ni memang takkan habis....
Jom cuci mata dulu tengok cincin kawen (omputih panggil couple ring)... Pilihan hati ku takde la dengan sebesar-besar berlian nak ada kat atas cincin tu. Pilihan hati ni yang simple-simple je... Biar simple tapi bermakna kan... 



Walaupun simple tetap menawan kalbu ku...



Next....

Yang ni mcm sarat sikit tapi tetap simple... Tapi paling best klu dapat ukir nama masing-masing dekat cincin tu kan..


Next...

Simple but nice..... i likeeeee.......


Last....


Yang ni ada batu, tapi xde la sebesar-besar batu...omputih kata just nice.....

Kenapa tetiba nak wat post pasal kawen...kawen...kawen... ni?? Sebab tadi ada baca novel ni, pasal gaduh-gaduh last-last kena kawen... tu yang mood kawen...kawen....kawen pun datang tu...

Hehehehehe...apa-apa hal pun, kawen bukan perkara mudah... Ia melibatkan penyatuan 2 K.E.L.U.A.R.G.A. so..pikir-pikirlah..

Nanti kita sambung lagi bab kawen...kawen...kawen ni k...

Till next post...chawwww.... ;)

Sunday, 4 March 2012

Takziah untuk Mawi & Ika....



Baru sekejap tadi membaca salah satu post sahabat di FB dan mendapat berita sedih tentang anak kepada salah seorang lagi sahabat, Mawi. Beliau dan isteri yang baru dikurniakan cahaya mata pada hari Khamis lalu tetapi hayat bayi mereka hanya sehari sahaja. Mungkin berlaku komplikasi kerana bayi mereka lahir tidak cukup bulan (8 bulan), yang pasti Allah lebih sayangkan bayi tersebut. InsyaAllah, bayi tersebut akan menantikan kalian di syurga nanti.

Al-Fatihah....

Mood Memasak

Assalamualaikum

Hari ni, pagi-pagi lagi mood memasak tu berkobar-kobar...dengan penuh semangat dan iltizam, pagi-pagi dah ke  Pasar Awam Batu Gajah... Ari ni ubah angin sikit, asyik ke Pasar Besar Ipoh je, so hari ni jalan-jalan ke Batu Gajah la pulak....

Hari ni, selain menu makan tengahari yang biasa-biasa... tiba pulak mood nak masak laksa.. so setelah bertungkus lumus & berperang di dapur..... tadaaaaaaaaaa




Akhirnya siap sudah..... Jom makan... Selamat menjamu mata ya.. ;)

Saturday, 3 March 2012

~ KARYA 2011 ~ Part 1


HILANG




TERPAKSA









SAYANG

















RINDU











~ KENANGAN MENJELMA ~

~ HARAPAN BERSAMA MU ~

~ BIARKANLAH ~

~ ANDAI KAU SETIA ~

~ KAU YANG TAK MENGERTI ~

~ GETAR ASMARA ~

~ SEPI TANPA MU ~

~ BUKAN AKU ~

~ HANYA DIRI MU ~